Plněná krůtí prsíčka s omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná krůtí prsíčka s omáčkou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25731 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Hořčice |
20 g | Jíška instantní |
50 g | Kerblík |
800 g | Krůtí prsa |
40 g | Máslo čerstvé |
200 g | Meruňky |
70 ml | Ocet vinný |
40 g | Oříšky piniové |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
150 g | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Tymián sušený |
250 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar drůbeží |
400 g | Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 157,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kerblík, Krůtí prsa, Meruňky, Ocet vinný, Oříšky piniové, Tymián sušený, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Jíška instantní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží, Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněná krůtí prsíčka s omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Opražená piniová jádra smícháme s meruňkami, petrželkou, 2 lžícemi hořčice, lžičkou octa, strouhankou a vejcem. V mase vytvoříme kapsu, naplníme ji směsí a uzavřeme párátky. Směs pod svíčkovou smícháme s hrubě nasekaným tymiánem, bílým vínem, pepřem a zbývajícím octem. Směsí přelijeme maso a necháme je 3-5 hodin marinovat. Maso osolíme a opečeme na horkém másle. Přilijeme vývar a marinádu a podusíme 60-70 minut. Hotové maso vyjmeme. Šťávu smícháme se zbývající hořčicí a smetanou a povaříme. Lehce zahustíme instantní jíškou a vmícháme nasekaný kerblík. Maso nakrájíme na porce. |
Poznámka
Podáváme s mladou mrkví, cukrovými lusky a bramborami.