Žampiónová omáčka s krůtími řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampiónová omáčka s krůtími řízky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25734 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule červená |
600 g | Krůtí prsa |
20 ml | Olej sezamový |
50 g | Omáčka bešamelová |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
10 g | Protlak rajčatový |
50 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
250 ml | Voda pitná |
400 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 106,0mg |
Draslík | 862,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 13,7mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Krůtí prsa, Olej sezamový, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Omáčka bešamelová, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampiónová omáčka s krůtími řízky postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme a osušíme. Okořeníme solí a pepřem. Na každou porci položíme plátek slaniny, potřeme jej rajským protlakem a posypeme petrželkou. Řízky přeložíme na polovinu a upevníme párátky. Maso opečeme na horkém oleji z obou stran a vyjmeme. |
2 | Cibuli nakrájíme na jemné proužky, česnek jemně nasekáme a opražíme na oleji z pečení. Očistíme žampiony a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme je k cibuli a krátce podusíme. Přilijeme víno a stejné množství vody a prudce vaříme 5 minut. Vmícháme bešamelovou omáčku a necháme ještě několik minut vařit. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je pikantní bramborový salát.