Omáčka barbecue - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka barbecue
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25735 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
100 g | Hořčice |
100 g | Kečup |
80 g | Med včelí |
25 ml | Olej slunečnicový |
60 g | Omáčka sójová |
8 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
10 g | Tabasco |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 56,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Olej slunečnicový, Sůl, Tabasco, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kečup, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka barbecue postup přípravy receptu:
1 | Hořčici, víno, med, sójovou omáčku, slunečnicový olej a kečup promícháme a na středním plameni necháme asi 5 minut vařit. |
2 | Ochutíme solí, pepřem, přidáme tabasco nebo ostrý olej a necháme vychladit. |