Švestková omáčka s kachními prsy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestková omáčka s kachními prsy
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25737 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Česnek |
20 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Hřebíček |
600 g | Kachní prsa |
100 g | Kiwi |
1 g | Koriandr celý |
100 g | Med včelí |
40 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
10 ml | Olej slunečnicový |
100 ml | Omáčka sójová |
5 g | Pepř bílý celý |
60 g | Povidla švestková |
100 ml | Sherry brandy |
5 g | Skořice celá |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 115,5mg |
Draslík | 538,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Hřebíček, Koriandr celý, Med včelí, Olej arašídový (podzemnicový), Olej slunečnicový, Pepř bílý celý, Skořice celá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Kiwi, Omáčka sójová, Povidla švestková, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestková omáčka s kachními prsy postup přípravy receptu:
1 | Česnek prolisujeme a smícháme se sójovou omáčkou, sherry a medem. Maso omyjeme, osušíme, potřeme směsí a zabalíme do mrazicího sáčku. Necháme marinovat 24 hodin. Troubu předehřejeme na 170 °C. Rozehřejeme olej, osušíme maso, osolíme je a opepříme. Stranu s kůží opékáme 5 minut, potom maso otočíme a 15-20 minut ponecháme v horkém oleji. Na arašídovém oleji zprudka opražíme koriandr, přidáme větší špetku mletého hřebíčku a skořice, ocet, citronovou šťávu, švestková povidla a vymícháme hladkou omáčku. Podáváme spolu s plátky masa a kiwi. |
2 | Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky. |