Recept

Švestková omáčka s kachními prsy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25737

Ingredience

20 ml Citronová šťáva
1 ks Hřebíček
600 g Kachní prsa
100 g Kiwi
1 g Koriandr celý
100 g Med včelí
40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
10 ml Olej slunečnicový
100 ml Omáčka sójová
5 g Pepř bílý celý
60 g Povidla švestková
100 ml Sherry brandy
5 g Skořice celá
5 g Sůl
20 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 518 kcal
Kilojoule 2 166kJ
13% Sacharidy 46 g
26% Tuky 19 g
29% Sodík 574 mg
59% Bílkoviny 33 g

Švestková omáčka s kachními prsy postup přípravy receptu:

1

Česnek prolisujeme a smícháme se sójovou omáčkou, sherry a medem. Maso omyjeme, osušíme, potřeme směsí a zabalíme do mrazicího sáčku. Necháme marinovat 24 hodin. Troubu předehřejeme na 170 °C. Rozehřejeme olej, osušíme maso, osolíme je a opepříme. Stranu s kůží opékáme 5 minut, potom maso otočíme a 15-20 minut ponecháme v horkém oleji. Na arašídovém oleji zprudka opražíme koriandr, přidáme větší špetku mletého hřebíčku a skořice, ocet, citronovou šťávu, švestková povidla a vymícháme hladkou omáčku. Podáváme spolu s plátky masa a kiwi.

2

Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept