Pomazánka z leča - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z leča
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 25739 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
8 krajíc | Chléb celozrnný žitný |
500 g | Lečo sterilované |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 199,0mg |
Draslík | 370,2mg |
Vláknina | 436,8mg |
Vitamín A | 212,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný žitný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lečo sterilované, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka z leča postup přípravy receptu:
1 | Lečo ze sklenice vylijeme na horkou pánev. Podusíme, dokud se tekutina neodpaří. Nyní vlijeme do pánve rozšlehaná vejce a ochutíme pepřem a solí. Jakmile vejce ztuhnou, pánev odstavíme a necháme vychladnout. |
2 | Krajíčky tmavého chleba namažeme máslem a pomazánkou z leča. Povrch posypeme posekanou petrželkou. |