Recept

Pomerančová omáčka s pečenou kachnou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25741
Kategorie: Maso

Ingredience

150 g Cibule
15 g Jíška instantní
2 kg Kachna mražená
2 cl Likér pomerančový
60 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
3 ks Pomeranče
10 g Sůl
15 g Tymián čerstvý
800 ml Vývar drůbeží
400 g Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

80% Kalorie 1,577 kcal
Kilojoule 6 596kJ
7% Sacharidy 26 g
173% Tuky 130 g
53% Sodík 1 g
82% Bílkoviny 46 g

Pomerančová omáčka s pečenou kachnou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 °C. Kachnu naporcujeme osolíme a opepříme. Jednotlivé porce osmažíme na másle, vložíme je do trouby a pečeme 30 minut.

2

Přidáme polovinu vývaru, 250 ml vroucí vody, lístky tymiánu, cibuli a zeleninovou směs a pečeme dalších 30 minut.

3

Omyjeme a osušíme pomeranče, z jednoho oloupeme kůru. Dva pomeranče vymačkáme, třetí oloupeme a rozebereme na dílky. Pomerančovou kůru povaříme ve šťávě doměkka. Pomerančovou šťávu a zbývající vývar přilijeme ke kachně a pečeme dalších 40-50 minut. Kachnu uchováme v teple. Omáčku protlačíme sítem, krátce povaříme a zahustíme podle chuti instantní jíškou. Dochutíme solí a pepřem. Přidáme pomerančovou kůru, dílky pomeranče a pomerančový likér, vložíme kachnu a prohřejeme.

Poznámka

Podáváme s divokou rýží a růžičkovou kapustou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept