Pomerančová omáčka s pečenou kachnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančová omáčka s pečenou kachnou
Pomerančová omáčka s pečenou kachnou
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25741 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Cibule |
15 g | Jíška instantní |
2 kg | Kachna mražená |
2 cl | Likér pomerančový |
60 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
3 ks | Pomeranče |
10 g | Sůl |
15 g | Tymián čerstvý |
800 ml | Vývar drůbeží |
400 g | Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 251,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 344,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pomeranče, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Kachna mražená, Likér pomerančový, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží, Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančová omáčka s pečenou kachnou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 °C. Kachnu naporcujeme osolíme a opepříme. Jednotlivé porce osmažíme na másle, vložíme je do trouby a pečeme 30 minut. |
2 | Přidáme polovinu vývaru, 250 ml vroucí vody, lístky tymiánu, cibuli a zeleninovou směs a pečeme dalších 30 minut. |
3 | Omyjeme a osušíme pomeranče, z jednoho oloupeme kůru. Dva pomeranče vymačkáme, třetí oloupeme a rozebereme na dílky. Pomerančovou kůru povaříme ve šťávě doměkka. Pomerančovou šťávu a zbývající vývar přilijeme ke kachně a pečeme dalších 40-50 minut. Kachnu uchováme v teple. Omáčku protlačíme sítem, krátce povaříme a zahustíme podle chuti instantní jíškou. Dochutíme solí a pepřem. Přidáme pomerančovou kůru, dílky pomeranče a pomerančový likér, vložíme kachnu a prohřejeme. |
Poznámka
Podáváme s divokou rýží a růžičkovou kapustou.