Recept

Jablečná omáčka s kalvádosem s prsíčky z perličky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25743

Ingredience

4 cl Calvados
2 ks Jablka
40 g Máslo bylinkové
40 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
800 g Perlička
5 g Rozmarýn čerstvý
60 g Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
400 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 612 kcal
Kilojoule 2 559kJ
5% Sacharidy 17 g
34% Tuky 26 g
44% Sodík 879 mg
93% Bílkoviny 52 g

Jablečná omáčka s kalvádosem s prsíčky z perličky postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme a osušíme. Máslo smícháme se solí, pepřem a rozmarýnem a touto směsí maso potřeme. Rozehřejeme přepuštěné máslo a maso na něm po každé straně asi minutu opékáme. Vyjmeme je a zabalíme do alobalu. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a odstraníme jaderník. Jednu čtvrtinu nakrájíme na drobné kostičky, zbytek na větší kostky. Cibuli nakrájíme na tenké proužky. Půlku cibule nakrájíme rovněž na drobné kostičky a smícháme se stejně nakrájeným jablkem.

2

Směs prozatím odložíme stranou.

3

Ve výpeku podusíme zbývající cibuli a jablka doměkka. Přilijeme drůbeží vývar a vyvaříme na jednu třetinu. Rozmixujeme ručním mixérem a omáčku ochutíme calvadosem, solí a pepřem. Maso vložíme do omáčky, přidáme jablečno-cibulovou směs, vaříme 3 minuty. Maso servírujeme na předehřáté talíře přelité omáčkou, do které jsme pro zjemnění vmíchali ušlehanou šlehačku.

4

Chutnou přílohou jsou dozlatova opečené polentové nebo krupicové placičky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept