Rigatoni s mletým srnčím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rigatoni s mletým srnčím masem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25744 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Nové koření mleté |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
250 g | Srnčí maso |
2 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny Rigatoni |
1 polévková lžíce | Tymián sušený |
250 ml | Víno červené |
4 l | Voda pitná |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
125 ml | Zvěřinový vývar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 54,3mg |
Draslík | 692,9mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Pažitka, Sůl, Tymián sušený, Víno červené, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Srnčí maso, Těstoviny Rigatoni mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Zvěřinový vývar nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rigatoni s mletým srnčím masem postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osušíme a nameleme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Zelí omyjeme, vykrojíme košťál a nakrouháme. Pažitku opláchneme a najemno nasekáme. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostičky. Máslo rozpálíme a vyškvaříme na něm slaninu. Přidáme cibuli a dozlatova ji osmahneme. Přidáme mleté srnčí maso a za stálého míchání ze všech stran zprudka opečeme. Přidáme mrkev a zelí a vše důkladně promícháme. |
3 | Červené víno smícháme se zvěřinovým vývarem a maso tím podlijeme. Ochutíme rajčatovým protlakem, tymiánem, pepřem a novým kořením, osolíme a na středně silném ohni dusíme 15 minut. |
4 | Rigatoni uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu. Potom je scedíme a necháme okapat. Rigatoni s ragú upravíme na talíře a podáváme posypané petrželkou. |