Recept

Rigatoni s mletým srnčím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 25744
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Nové koření mleté
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
250 g Srnčí maso
2 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny Rigatoni
1 polévková lžíce Tymián sušený
250 ml Víno červené
4 l Voda pitná
500 g Zelí hlávkové bílé
125 ml Zvěřinový vývar

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 699 kcal
Kilojoule 2 925kJ
18% Sacharidy 66 g
25% Tuky 19 g
35% Sodík 700 mg
50% Bílkoviny 28 g

Rigatoni s mletým srnčím masem postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, osušíme a nameleme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Zelí omyjeme, vykrojíme košťál a nakrouháme. Pažitku opláchneme a najemno nasekáme.

2

Slaninu nakrájíme na kostičky. Máslo rozpálíme a vyškvaříme na něm slaninu. Přidáme cibuli a dozlatova ji osmahneme. Přidáme mleté srnčí maso a za stálého míchání ze všech stran zprudka opečeme. Přidáme mrkev a zelí a vše důkladně promícháme.

3

Červené víno smícháme se zvěřinovým vývarem a maso tím podlijeme. Ochutíme rajčatovým protlakem, tymiánem, pepřem a novým kořením, osolíme a na středně silném ohni dusíme 15 minut.

4

Rigatoni uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu. Potom je scedíme a necháme okapat. Rigatoni s ragú upravíme na talíře a podáváme posypané petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept