Recept

Jalovcová omáčka s křepelkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 25745
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

30 g Bageta
5 ks Bobkový list
10 ks Jalovec
8 ks Křepelka
60 g Máslo čerstvé
50 ml Olej olivový
40 g Petržel - nať
10 g Rozmarýn čerstvý
200 g Slanina vepřová
400 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,179 kcal
Kilojoule 4 934kJ
11% Sacharidy 38 g
88% Tuky 66 g
47% Sodík 935 mg
145% Bílkoviny 81 g

Jalovcová omáčka s křepelkami postup přípravy receptu:

1

Křepelky omyjeme a osušíme. Bagetu rozkrájíme na šest plátků silných asi 2 cm. Ze slaniny odkrojíme kůži a chrupavky a nakrájíme ji napříč na plátky silné jako prst. Troubu předehřejeme na 190 °C. Křepelky uvnitř i zvenčí osolíme a opepříme, naplníme je rozmarýnem a petrželkou. Na dlouhé dřevěné špízy střídavě napichujeme slaninu, bobkový list, plátky bagety a křepelky. V pánvi rozehřejeme olivový olej a 2 lžíce másla, špízy ze všech stran opečeme. V předehřáté troubě je potom dopékáme asi 20 minut. Maso přitom často poléváme výpekem. Hotové křepelky vyjmeme a zabalíme do alobalu. Výpek zředíme drůbežím vývarem, povaříme a zjemníme zbývajícím máslem. Ochutíme solí, pepřem a drcenými jalovčinkami. Křepelky ještě na 2 minuty vložíme na rozehřátý gril. Podáváme s jalovcovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept