Zdravý recept

Zeleninová omáčka s králíkem a artyčoky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 25749
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Artyčoky
60 g Celer řapíkatý
20 g Česnek
120 g Cibule
30 ml Citronová šťáva
1 kg Králičí maso
60 g Mrkev kořen
5 g Pepř černý mletý
750 g Rajčata
5 g Rozmarýn čerstvý
5 g Sůl
10 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 821 kcal
Kilojoule 3 436kJ
34% Sacharidy 121 g
68% Tuky 51 g
78% Sodík 2 g
142% Bílkoviny 80 g

Zeleninová omáčka s králíkem a artyčoky postup přípravy receptu:

1

Porce králíka osolíme a opepříme. Kuchyňsky upravíme artyčoky. Vybereme vnitřní část — tzv. „seno". Artyčoky rozčtvrtíme a vložíme do studené vody okyselené citronem. Rajčata rozkrájíme na kousky. Mrkev a celer nakrájíme na kousky dlouhé asi 5 cm. Cibuli nasekáme nahrubo. Troubu rozehřejeme na 170 °C. Pekáč vymažeme změklým máslem. Rovnoměrně do něj rozložíme porce králíka, zeleninu, artyčoky, cibuli, česnek a bylinky a v předehřáté troubě pečeme asi 1 1/2 hodiny. Podle potřeby podléváme vodou. Občas obrátíme a přelijeme výpekem.

2

Jako přílohu podáváme široké nudle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept