Zeleninová omáčka s králíkem a artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová omáčka s králíkem a artyčoky
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25749 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Artyčoky |
60 g | Celer řapíkatý |
20 g | Česnek |
120 g | Cibule |
30 ml | Citronová šťáva |
1 kg | Králičí maso |
60 g | Mrkev kořen |
5 g | Pepř černý mletý |
750 g | Rajčata |
5 g | Rozmarýn čerstvý |
5 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 120g |
---|---|
Cholesterol | 142,5mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 117g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 152,8mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Králičí maso, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová omáčka s králíkem a artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Porce králíka osolíme a opepříme. Kuchyňsky upravíme artyčoky. Vybereme vnitřní část — tzv. „seno". Artyčoky rozčtvrtíme a vložíme do studené vody okyselené citronem. Rajčata rozkrájíme na kousky. Mrkev a celer nakrájíme na kousky dlouhé asi 5 cm. Cibuli nasekáme nahrubo. Troubu rozehřejeme na 170 °C. Pekáč vymažeme změklým máslem. Rovnoměrně do něj rozložíme porce králíka, zeleninu, artyčoky, cibuli, česnek a bylinky a v předehřáté troubě pečeme asi 1 1/2 hodiny. Podle potřeby podléváme vodou. Občas obrátíme a přelijeme výpekem. |
2 | Jako přílohu podáváme široké nudle. |