Jarní špenát s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní špenát s vejci
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2575 |
Ingredience
4 ks | Česnek |
40 g | Cibule |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
800 g | Špenát listový čerstvý |
12 g | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 655,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 82,0mg |
Vitamín E | 7,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní špenát s vejci postup přípravy receptu:
1 | Omytý špenát spaříme ve vařící vodě, vymačkáme vodu a špenát nasekáme. |
2 | Osmahneme na oleji cibuli, přidáme mouku a připravíme zásmažku. Zalijeme studeným bujonem, rozšleháme a za občasného míchání povaříme. |
3 | Přidáme nasekaný špenát, česnek se solí, pepř a dosolíme. Podusíme a občas zamícháme. |
4 | Uvařená vejce natvrdo nakrájíme na dílky a špenát zdobíme. |