Recept

Těstoviny s lilkem v marinádě

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 765 minut
Doba přípravy: 745 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25753

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
450 g Lilek
2 polévková lžíce Limetková šťáva
2 polévková lžíce Mandle
150 ml Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 ks Oregano čerstvé
2 polévková lžíce Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
0,5 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny Linguine
150 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 603 kcal
Kilojoule 2 525kJ
26% Sacharidy 94 g
26% Tuky 19 g
14% Sodík 277 mg
33% Bílkoviny 19 g

Těstoviny s lilkem v marinádě postup přípravy receptu:

1

Ve velkém silnostěnném hrnci svaříme vývar, oba octy, dvě lžičky olivového oleje a jednu snítku oregana, vaříme minutu. Poté do vývaru vložíme oloupaný a na tenké plátky nakrájený lilek, ještě minutu povaříme, odstavíme a necháme zhruba deset minut louhovat.

2

V mezičase připravíme marinádu. Smícháme utřený česnek s panenským olejem, posekaným oreganem, drobně usekanými upraženými mandlemi, s kůrou a šťávou z pomeranče, paprikou pokrájenou na drobné kostičky, limetkovou šťávou, solí a pepřem.

3

Do marinády vložíme okapané plátky lilku, opatrně promícháme a pod fólií necháme nejméně dvanáct hodin v chladničce.

4

V silnostěnném hrnci v osolené vodě s polovinou zbylého oleje uvaříme na zkus těstoviny. Poté je přecedíme, necháme okapat a vložíme zpět do hrnce. Promícháme se zbytkem oleje, vsypeme na mísu, přidáme lilky s marinádou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept