Těstoviny s lilkem v marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 765 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s lilkem v marinádě
Celkový čas: | 765 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 745 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25753 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 stroužek | Česnek |
450 g | Lilek |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Mandle |
150 ml | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Oregano čerstvé |
2 polévková lžíce | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny Linguine |
150 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 94g |
---|---|
Cholesterol | 0,7mg |
Draslík | 590,4mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,4mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Lilek, Limetková šťáva, Mandle, Ocet vinný, Paprika červená, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Těstoviny Linguine, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s lilkem v marinádě postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém silnostěnném hrnci svaříme vývar, oba octy, dvě lžičky olivového oleje a jednu snítku oregana, vaříme minutu. Poté do vývaru vložíme oloupaný a na tenké plátky nakrájený lilek, ještě minutu povaříme, odstavíme a necháme zhruba deset minut louhovat. |
2 | V mezičase připravíme marinádu. Smícháme utřený česnek s panenským olejem, posekaným oreganem, drobně usekanými upraženými mandlemi, s kůrou a šťávou z pomeranče, paprikou pokrájenou na drobné kostičky, limetkovou šťávou, solí a pepřem. |
3 | Do marinády vložíme okapané plátky lilku, opatrně promícháme a pod fólií necháme nejméně dvanáct hodin v chladničce. |
4 | V silnostěnném hrnci v osolené vodě s polovinou zbylého oleje uvaříme na zkus těstoviny. Poté je přecedíme, necháme okapat a vložíme zpět do hrnce. Promícháme se zbytkem oleje, vsypeme na mísu, přidáme lilky s marinádou a ihned podáváme. |