Recept

Mole k pečenému krocanovi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25754
Kategorie: Maso

Ingredience

3 g Anýz mletý
75 g Arašídy
100 g Banány
30 g Česnek
1 ks Chilli paprička
60 g Cibule
50 g Čokoláda hořká
50 g Dýňová semínka
10 g Kmín celý
2 g Koriandr mletý
4 kg Krocan
50 g Mandle
75 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
120 g Rajčata
130 g Sádlo škvařené
5 g Skořice mletá
3 g Směs koření na kuře
10 g Sůl
75 g Švestky sušené
1 ks Tortilla
400 ml Vývar drůbeží
25 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 909 kcal
Kilojoule 3 804kJ
7% Sacharidy 24 g
70% Tuky 53 g
33% Sodík 662 mg
133% Bílkoviny 75 g

Mole k pečenému krocanovi postup přípravy receptu:

1

Krocana potřeme změklým máslem a uvnitř i zvenčí osolíme a opepříme. Pečeme 2 1/2-3 hodiny při 200 °C. Během pečení často obracíme a poléváme výpekem.

2

Chilli nakrájíme nadrobno. Cibuli a česnek osmažíme v horkém tuku, přidáme rajčata, banán, mandle, arašídy, dýňová semínka, rozinky, sušené švestky a chilli, přilijeme 300 ml vývaru a nezakryté vaříme 15 minut. Tortillu krátce ohrejeme v troubě, žemli rozkrájíme na kostičky a obojí vložíme do omáčky. Důkladně rozmixujeme a protlačíme sítem. Do omáčky přidáme větší množství každého koření a rozpustíme v ní čokoládu. Dochutíme solí, pepřem a cukrem. Podle potřeby zředíme zbývajícím vývarem. Podáváme ke krocanovi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept