Jednoduchý recept

Mátová omáčka s treskou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25757

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Citrony
100 g Džus meruňkový
800 g Filé z aljašské tresky
1 ks Mango
5 g Máta
80 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
5 g Pepř červený celý
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 388 kcal
Kilojoule 1 622kJ
5% Sacharidy 17 g
28% Tuky 21 g
24% Sodík 488 mg
65% Bílkoviny 36 g

Mátová omáčka s treskou postup přípravy receptu:

1

Rybu omyjeme a osušíme. Nakrájíme ji na kostky velké asi 3x3 cm a střídavě s bobkovými listy napichujeme na špíz. Citron omyjeme horkou vodou, osušíme, škrabkou oloupeme kůru a vymačkáme šťávu. Polovinu citronové šťávy smícháme s polovinou oleje, se solí a pepřem, touto směsí potřeme rybí maso. Na pánvi rozehřejeme zbývající olej, špízy opékáme ze všech stran asi 10 minut.

2

Lístky máty nakrájíme na tenké proužky. Oloupeme mango, vybereme pecku, ovoce zalijeme džusem, zahřejeme a rozmixujeme. Přidáme mátu, sůl, pepř, citronovou šťávu a kůru a podrcený červený pepř.

Poznámka

Podáváme s kari rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept