Mátová omáčka s treskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mátová omáčka s treskou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25757 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Citrony |
100 g | Džus meruňkový |
800 g | Filé z aljašské tresky |
1 ks | Mango |
5 g | Máta |
80 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Pepř červený celý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 191,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citrony, Džus meruňkový, Mango, Máta, Pepř červený celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mátová omáčka s treskou postup přípravy receptu:
1 | Rybu omyjeme a osušíme. Nakrájíme ji na kostky velké asi 3x3 cm a střídavě s bobkovými listy napichujeme na špíz. Citron omyjeme horkou vodou, osušíme, škrabkou oloupeme kůru a vymačkáme šťávu. Polovinu citronové šťávy smícháme s polovinou oleje, se solí a pepřem, touto směsí potřeme rybí maso. Na pánvi rozehřejeme zbývající olej, špízy opékáme ze všech stran asi 10 minut. |
2 | Lístky máty nakrájíme na tenké proužky. Oloupeme mango, vybereme pecku, ovoce zalijeme džusem, zahřejeme a rozmixujeme. Přidáme mátu, sůl, pepř, citronovou šťávu a kůru a podrcený červený pepř. |
Poznámka
Podáváme s kari rýží.