Špagety s čerstvou hlívou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s čerstvou hlívou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25758 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 g | Hlíva ústřičná |
80 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
450 g | Špagety, Makarony |
1 špetka | Sůl |
75 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 36,8mg |
Draslík | 302,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rozmarýn čerstvý, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s čerstvou hlívou postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme podle návodu ve vroucí osolené vodě, potom je scedíme a necháme okapat. Trochu vody zachytíme a odložíme. |
2 | Hlívy očistíme, kloboučky nakrájíme na tenké plátky. |
3 | Rozmarýn opláchneme, jehličky otrháme a nasekáme najemno. |
4 | Ještě horké špagety smícháme s rozmarýnem, solí, pepřem, máslem a 2 lžícemi vody ze špaget. K tomu nastrouháme parmazán a vše důkladně promícháme. |
5 | Špagety upravíme na talíře, posypeme plátky hub a pokapeme olivovým olejem. |