Salát fazolový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát fazolový
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2576 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
250 g | Fazole bílé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 26,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazole bílé, Sůl, Tymián sušený, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát fazolový postup přípravy receptu:
1 | Přes noc namočíme fazole do vody, přidáme lžíci tymiánu. |
2 | Poté dáme fazole vařit ve stejné vodě, jako jsme namáčeli a vaříme do změknuí. |
3 | Po uvaření vodu slijeme a fazole propláchneme vodou z kohoutku, aby se odplavil tymián. |
4 | Fazole smícháme se zakysanou smetanou. Podle chuti osolíme a opepříme. |