Jednoduchý recept

Rajčatová omáčka s treskou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25760

Ingredience

2 ks Bobkový list
30 ml Citronová šťáva
30 g Estragon
300 g Hrášek
30 g Kopr čerstvý
50 g Máslo čerstvé
40 ml Olej olivový
350 g Passata (drcená rajčata)
5 g Pepř černý mletý
20 g Protlak rajčatový
5 g Sůl bylinková
800 g Treska aljašská
130 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek
80 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 091kJ
7% Sacharidy 25 g
30% Tuky 23 g
8% Sodík 160 mg
78% Bílkoviny 44 g

Rajčatová omáčka s treskou postup přípravy receptu:

1

Rybu omyjeme a osušíme. Do masa vetřeme sůl a pepř, pokapeme citronovou šťávou. Rozkrájíme na osm kousků.

2

V nízkém hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme šalotku, česnek, kopr, víno a bobkový list, směs zahřejeme. Vložíme kousky ryby a dusíme je pod pokličkou 8-10 minut. Maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Omáčku protřeme sítem. Přidáme konzervovaná rajčata a rajský protlak, svaříme je na hladkou omáčku. Čerstvá rajčata nakrájíme na tenké proužky a přidáme do omáčky. Ochutíme bylinkovou solí, pepřem, estragonem a olejem. Hrášek povaříme v malém množství osolené vody, do níž přidáme zbytek másla.

Poznámka

Chutnou přílohou jsou nudle maštěné máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept