Rajčatová omáčka s treskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová omáčka s treskou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25760 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
30 ml | Citronová šťáva |
30 g | Estragon |
300 g | Hrášek |
30 g | Kopr čerstvý |
50 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej olivový |
350 g | Passata (drcená rajčata) |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Protlak rajčatový |
80 g | Šalotka |
5 g | Sůl bylinková |
800 g | Treska aljašská |
130 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 89,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Citronová šťáva, Estragon, Hrášek, Kopr čerstvý, Šalotka, Treska aljašská, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Sůl bylinková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová omáčka s treskou postup přípravy receptu:
1 | Rybu omyjeme a osušíme. Do masa vetřeme sůl a pepř, pokapeme citronovou šťávou. Rozkrájíme na osm kousků. |
2 | V nízkém hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme šalotku, česnek, kopr, víno a bobkový list, směs zahřejeme. Vložíme kousky ryby a dusíme je pod pokličkou 8-10 minut. Maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Omáčku protřeme sítem. Přidáme konzervovaná rajčata a rajský protlak, svaříme je na hladkou omáčku. Čerstvá rajčata nakrájíme na tenké proužky a přidáme do omáčky. Ochutíme bylinkovou solí, pepřem, estragonem a olejem. Hrášek povaříme v malém množství osolené vody, do níž přidáme zbytek másla. |
Poznámka
Chutnou přílohou jsou nudle maštěné máslem.