Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 25763

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Smetana 12% (konzumní)
300 g Smrže čerstvé
1 špetka Sůl
400 g Těstoviny Tagliatelle
1 polévková lžíce Víno Marsala

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 194kJ
22% Sacharidy 80 g
21% Tuky 16 g
9% Sodík 174 mg
30% Bílkoviny 17 g

Tagliatelle se smrži postup přípravy receptu:

1

Čerstvé smrže namočíme na 5 minut do studené vody. Smrže po jednom důkladně omyjeme. Větší smrže překrojíme napůl, rozložíme na utěrku a necháme okapat.

2

V hrnci rozpálíme máslo a smrže 10 minut podusíme. Postupně přidáváme smetanu a marsalu a dusíme, dokud smetana nezhoustne. Osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou.

3

Tagliatelle uvaříme al dente podle návodu na obalu. Scedíme, necháme okapat a přidáme do hrnce ke smržům. Vše dobře promícháme a upravíme na talíře.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept