Tagliatelle se smrži - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle se smrži
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25763 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Smetana 12% (konzumní) |
300 g | Smrže čerstvé |
1 špetka | Sůl |
400 g | Těstoviny Tagliatelle |
1 polévková lžíce | Víno Marsala |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 3,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 70,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Smrže čerstvé, Těstoviny Tagliatelle, Víno Marsala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle se smrži postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé smrže namočíme na 5 minut do studené vody. Smrže po jednom důkladně omyjeme. Větší smrže překrojíme napůl, rozložíme na utěrku a necháme okapat. |
2 | V hrnci rozpálíme máslo a smrže 10 minut podusíme. Postupně přidáváme smetanu a marsalu a dusíme, dokud smetana nezhoustne. Osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou. |
3 | Tagliatelle uvaříme al dente podle návodu na obalu. Scedíme, necháme okapat a přidáme do hrnce ke smržům. Vše dobře promícháme a upravíme na talíře. |