Olivová omáčka s treskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olivová omáčka s treskou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25764 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
20 ml | Citronová šťáva |
350 g | Lilek |
80 ml | Olej olivový |
50 g | Olivy nakládané |
5 g | Oregano čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
50 ml | Pomerančová šťáva |
120 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
800 g | Treska aljašská |
5 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Lilek, Olivy nakládané, Pomerančová šťáva, Rajčata, Sůl, Treska aljašská, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olivová omáčka s treskou postup přípravy receptu:
1 | Rybu omyjeme a osušíme. Do masa vetřeme sůl, pepř a citronovou šťávu. Čtyři čtverce alobalu potřeme trochou oleje. Zbývající olej smícháme s pomerančovou šťávou, lístky oregana a česnekem a ochutíme solí a pepřem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Rajčata a lilek omyjeme a vykrojíme stopky. Nakrájíme je na plátky a rozložíme na alobal. Olivy nakrájíme na proužky. Na zeleninu položíme rybí maso, tymián a olivy, přelijeme ochuceným olivovým olejem a balíčky dobře uzavřeme. Pečeme v horké troubě 20-30 minut. |
2 | Jako přílohu podáváme čerstvou křupavou bagetu. |