Velikonoční polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční polévka
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25769 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
2 ks | Citrony |
100 g | Kopr čerstvý |
1 ks | Mrkev kořen |
2 dl | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
150 g | Rýže loupaná |
5 g | Sůl |
200 g | Telecí brzlík |
200 g | Telecí ledviny |
200 g | Telecí maso přední |
200 g | Telecí srdce |
3 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 414,7mg |
Draslík | 710,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,0mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citrony, Kopr čerstvý, Olej rostlinný, Rýže loupaná, Sůl, Telecí ledviny, Telecí srdce, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Telecí brzlík, Telecí maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční polévka postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s vodou povaříme asi 10 minut telecí vnitřnosti a maso, poté vyjmeme a zchlazené nakrájíme na malé kousky. |
2 | V jiném hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný kopr, mrkev na kostičky, petrželku a uvařené vnitřnosti a maso. Pár minut necháme smažit, potom zalijeme vodou, přidáme koření, 20 minut necháme vařit. |
3 | Přidáme hrst rýže a vaříme dalších 20 minut, odstavíme z plotny. Nakonec vlijeme za stálého míchání vejce ušlehané s citronovou šťávou, ihned podáváme. |