Jednoduchý recept

Velikonoční polévka

  • Řecko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Velikonoční polévka 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25769
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
2 ks Citrony
100 g Kopr čerstvý
1 ks Mrkev kořen
2 dl Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
150 g Rýže loupaná
5 g Sůl
200 g Telecí brzlík
200 g Telecí ledviny
200 g Telecí maso přední
200 g Telecí srdce
3 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 631 kcal
Kilojoule 2 639kJ
8% Sacharidy 29 g
56% Tuky 42 g
27% Sodík 532 mg
61% Bílkoviny 34 g
Velikonoční polévka

Velikonoční polévka postup přípravy receptu:

1

V hrnci s vodou povaříme asi 10 minut telecí vnitřnosti a maso, poté vyjmeme a zchlazené nakrájíme na malé kousky.

2

V jiném hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný kopr, mrkev na kostičky, petrželku a uvařené vnitřnosti a maso. Pár minut necháme smažit, potom zalijeme vodou, přidáme koření, 20 minut necháme vařit.

3

Přidáme hrst rýže a vaříme dalších 20 minut, odstavíme z plotny. Nakonec vlijeme za stálého míchání vejce ušlehané s citronovou šťávou, ihned podáváme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept