Recept

Rajčatová omáčka s paprikou a treskou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25772

Ingredience

5 g Cukr krupice
400 g Filé z aljašské tresky
40 ml Limetková šťáva
40 g Máslo čerstvé
20 ml Omáčka sójová
20 g Pasta Sambal Oelek
5 g Pepř černý mletý
30 ml Protlak rajčatový
250 g Rajčata
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 184 kcal
Kilojoule 769kJ
2% Sacharidy 8 g
12% Tuky 9 g
24% Sodík 488 mg
34% Bílkoviny 19 g

Rajčatová omáčka s paprikou a treskou postup přípravy receptu:

1

Tresku opláchneme a osušíme kuchyňským papírem. Plátky rozložíme na talíř, pokapeme limetkovou šťávou, zakryjeme folií a necháme v chladničce uležet asi 20 minut. Rajčata oloupeme, rozkrájíme na čtvrtku a vymačkáme z nich šťávu. Nakrájíme je na kousky a spolu s sójovou omáčkou a rajským protlakem vložíme do mixéru.

2

Na nejvyšším stupni umixujeme jemné pyré. Přidáme sambal oelek, cukr, sůl a pepř. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a vložíme na něj marinovanou rybu. Zakryjeme a dusíme doměkka. Jednou obrátíme. Asi 2 minuty před koncem sejmeme pokličku a maso opečeme. Před podáváním steaky osolíme, opepříme a servírujeme je se studenou rajskou omáčkou.

3

Vhodnou přílohou je bílý chléb s česnekovým máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept