Rajčatová omáčka s paprikou a treskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová omáčka s paprikou a treskou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25772 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 g | Cukr krupice |
400 g | Filé z aljašské tresky |
40 ml | Limetková šťáva |
40 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Omáčka sójová |
20 g | Pasta Sambal Oelek |
5 g | Pepř černý mletý |
30 ml | Protlak rajčatový |
250 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 52,0mg |
Draslík | 175,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Limetková šťáva, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Omáčka sójová, Pasta Sambal Oelek, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová omáčka s paprikou a treskou postup přípravy receptu:
1 | Tresku opláchneme a osušíme kuchyňským papírem. Plátky rozložíme na talíř, pokapeme limetkovou šťávou, zakryjeme folií a necháme v chladničce uležet asi 20 minut. Rajčata oloupeme, rozkrájíme na čtvrtku a vymačkáme z nich šťávu. Nakrájíme je na kousky a spolu s sójovou omáčkou a rajským protlakem vložíme do mixéru. |
2 | Na nejvyšším stupni umixujeme jemné pyré. Přidáme sambal oelek, cukr, sůl a pepř. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a vložíme na něj marinovanou rybu. Zakryjeme a dusíme doměkka. Jednou obrátíme. Asi 2 minuty před koncem sejmeme pokličku a maso opečeme. Před podáváním steaky osolíme, opepříme a servírujeme je se studenou rajskou omáčkou. |
3 | Vhodnou přílohou je bílý chléb s česnekovým máslem. |