Těstoviny se zeleninou a bazalkovým dresinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny se zeleninou a bazalkovým dresinkem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25775 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
400 g | Artyčoky sterilované |
2 polévková lžíce | Bazalka |
120 g | Cuketa |
1 polévková lžíce | Džus pomerančový |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
25 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
120 g | Rajčata Cherry |
4 polévková lžíce | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
25 g | Rajčata sušená sterilovaná |
100 g | Salát hlávkový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr smetanový tavený 45% |
220 g | Těstoviny Penne |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 0,9mg |
Draslík | 575,7mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky sterilované, Bazalka, Cuketa, Džus pomerančový, Olej stolní, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rajčata sušená sterilovaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy černé, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Salát hlávkový, Sýr smetanový tavený 45%, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Těstoviny se zeleninou a bazalkovým dresinkem postup přípravy receptu:
1 | V osolené vodě uvaříme na zkus těstoviny, scedíme je, vsypeme zpět do hrnce, vmícháme olej, pepř, sůl, vypeckované a na plátky nakrájené olivy a sušená rajčata, která jsme namočili, poté scedili a nakrájeli. Směs odložíme, aby vychladla. |
2 | Do vychladlých těstovin vmícháme rozpůlená srdíčka artyčoků bez nálevu, na kolečka nakrájenou cuketu a rozpůlená rajčata. |
3 | Na závěr vmícháme dresink, který jsme připravili z rozdrcených konzervovaných rajčat, sýra, pokrájeného svazku bazalky a pomerančového džusu. |
4 | Servírovací mísu vyložíme listy salátu, vsypeme těstovinovou směs, ozdobíme drobně sekanými bazalkovými lístky a podáváme. |