Recept

Lasagne se špenátem a rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 25776
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
200 g Cibule
50 g Máslo čerstvé
300 ml Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Provensálské koření
600 g Rajčata
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 kg Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
300 g Sýr Fontina
140 g Těstoviny Lasagne
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,066 kcal
Kilojoule 4 461kJ
20% Sacharidy 71 g
89% Tuky 67 g
58% Sodík 1 g
98% Bílkoviny 55 g

Lasagne se špenátem a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Špenát očistíme, omyjeme a 5 minut blanšírujeme v osolené vodě. Potom ho propláchneme studenou vodou a dobře vymačkáme.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

3

Špenát a cibuli osmahneme na másle, zaprášíme moukou, podlijeme mlékem a smetanou.

4

Do směsi přimícháme česnek a provensálské koření, vše povaříme 3 minuty. Stáhneme ze sporáku a přimícháme vejce. Osolíme a okořeníme čerstvě namletým pepřem.

5

Do zapékací misky po vrstvách střídavě klademe plátky lasagní, špenát, rajčata a sýr tak, aby vrchní vrstva byla ze špenátu a sýra.

6

Nákyp dáme na 50 minut zapéct do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia. Lasagne podáváme posypané pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept