Nákyp carciofi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp carciofi
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25780 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
6 ks | Artyčoky sterilované |
1 ks | Celer řapíkatý |
150 g | Chřest bílý |
1 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka drůbeží |
120 g | Sýr Parmezán |
200 g | Těstoviny Tagliatelle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 26,4mg |
Draslík | 136,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 551,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky sterilované, Celer řapíkatý, Chřest bílý, Cukr krupice, Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka drůbeží, Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp carciofi postup přípravy receptu:
1 | Tagliatelle uvaříme ve vroucí vodě podle návodu na obalu. Potom je propláchneme a scedíme. |
2 | Celer a petrželku očistíme, opláchneme, osušíme. Celer překrojíme napůl a pokrájíme na malé kousky. Petrželku nasekáme najemno. |
3 | Šunku nakrájíme na nudličky. Chřest omyjeme, oloupeme, konce stonků odkrojíme a chřest pokrájíme na kousky dlouhé 1 cm. |
4 | Chřest a celer krátce blanšírujeme ve vroucí vodě s troškou cukru. Vyjmeme a necháme okapat. |
5 | Artyčoky dáme do cedníku, necháme okapat, nakrájíme na čtvrtky. |
6 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací misku vymastíme. Tagliatelle smícháme se celerem, šunkou, chřestem a artyčoky. |
7 | Okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem, pepřem, osolíme a dáme do zapékací misky. |
8 | Parmazán nastrouháme. Nákyp posypeme sýrem a dáme na 30 minut zapéct do předehřáté trouby. Podáváme posypané petrželkou. |