Recept

Šťovíková omáčka s lososem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25784

Ingredience

50 ml Citronová šťáva
800 g Losos - filety
30 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
150 g Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
40 ml Víno bílé
50 g Šťovík

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 367 kcal
Kilojoule 1 535kJ
1% Sacharidy 4 g
25% Tuky 19 g
31% Sodík 620 mg
74% Bílkoviny 41 g

Šťovíková omáčka s lososem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 210 °C. Z kotlet vykrojíme páteřní kost, maso omyjeme a osušíme. Zapékací mísu vymažeme kouskem másla a rozložíme do ní kotlety. Citronovou šťávu smícháme s 1 lžící vody, olejem, se solí a s pepřem a směsí přelijeme rybí maso. Zapékáme v horké troubě 5-6 minut. Omyjeme šťovík, otrháme lístky a nasekáme je nahrubo. Zakysanou smetanu, šťovík, víno a výpek z masa povaříme a omáčku rozmixujeme.

2

Nejlepší přílohou jsou nové brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept