Těstoviny s pyré z paprik a rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s pyré z paprik a rajčat
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25785 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
0,3 kávová lžička | Chilli paprička sušená |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
350 g | Těstoviny Linguine |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 4,1mg |
Draslík | 135,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička sušená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Linguine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s pyré z paprik a rajčat postup přípravy receptu:
1 | Ve varné misce v troubě zhruba deset minut pečeme neoloupaný česnek při teplotě 200 °C. |
2 | V mixeru připravíme pyré z rajčat, oleje, oloupaného pečeného česneku, posekaného tymiánu, rozdrcených chilli papriček, soli a pepře. Hotové pyré vlijeme do hlubokého rendlíku a odložíme. |
3 | V mezičase v osolené vodě uvaříme na zkus těstoviny, scedíme je, vsypeme do mísy a držíme v teple. |
4 | Pyré ohřejeme, vlijeme je na těstoviny, dobře promícháme, posypeme strouhaným parmezánem a hned podáváme. |