Recept

Rizoto s tykví a parmazánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 25786
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rýže Arborio
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
1 špetka Sůl
100 g Sýr Parmezán
250 g Tykev
500 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 386 kcal
Kilojoule 1 614kJ
15% Sacharidy 54 g
15% Tuky 11 g
52% Sodík 1 g
29% Bílkoviny 16 g

Rizoto s tykví a parmazánem postup přípravy receptu:

1

V kastrolu ohřejeme zeleninový vývar a chvíli ho povaříme na mírném ohni. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Tykvovou dužinu nastrouháme.

2

Ve velkém hrnci rozpálíme olej a cibuli na něm osmahneme dohněda. Přidáme tykev a 5 minut podusíme. Posypeme šalvějí a za občasného míchání přidáme rýži. Mícháme tak dlouho, dokud rýže nenasaje tuk.

3

Za míchání k rýži přilijeme 125 ml horkého vývaru a rýži necháme nasát tekutinu. Pak přimícháme dalších 125 ml vývaru, až rýže opět nasaje tekutinu. Tak postupujeme se zbytkem vývaru, dokud rýže není měkká. Nakonec přimícháme sýr a rizoto osolíme a opepříme. Rizoto podáváme posypané strouhaným parmazánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept