Jednoduchý recept

Křenová šlehačka k obalovanému lososovi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25787
Kategorie: Maso

Ingredience

20 g Cukr krupice
30 g Kopr čerstvý
60 g Křen
1 ks Limetka
300 g Listové těsto
800 g Losos - filety
50 ml Ocet vinný
250 ml Olej arašídový (podzemnicový)
200 g Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

66% Kalorie 1,300 kcal
Kilojoule 5 440kJ
10% Sacharidy 37 g
144% Tuky 108 g
32% Sodík 630 mg
82% Bílkoviny 46 g

Křenová šlehačka k obalovanému lososovi postup přípravy receptu:

1

Rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtyři porce. Smícháme 1 lžičku octové esence se 3 lžičkami vody a maso z obou stran pokapeme. Kopr omyjeme, osušíme a odstraníme stopky. Polovinu jemně nasekáme a odložíme. Listové těsto rozložíme na kuchyňský papír a pokropíme vodou. Filé položíme na širokou stranu, osolíme, opepříme a posypeme natrhaným koprem. Rybu pečlivě obalíme těstíčkem a opékáme v horkém oleji 8-10 minut. Hotové maso rozložíme na kuchyňský papír, aby se vpil přebytečný tuk.

2

Šlehačku s cukrem ušleháme do polotuha. Vmícháme zbývající ocet, strouhaný křen a nasekaný

3

kopr. Dochutíme solí a pepřem. Rybu podáváme s křenovou šlehačkou a na talíři ji ozdobíme plátky limety.

Poznámka

Vhodnou přílohou je brokolice a loupané brambory maštěné máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept