Recept

Švestkový aspik s mandlemi a portským vínem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 25788
Kategorie: Želé

Ingredience

vařené švestky
100 g Cukr krupice
50 g Hrozinky
0,5 dl Likér Grand Marnier
50 g Mandle
750 g Švestky
7 dl Voda pitná
4 plátek Želatina bílá plátky
příloha
50 g Cukr krupice
1 ks Cukr skořicový
1 ks Meduňka
4 polévková lžíce Víno portské
1,5 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 494 kcal
Kilojoule 2 066kJ
23% Sacharidy 83 g
19% Tuky 14 g
2% Sodík 47 mg
10% Bílkoviny 6 g

Švestkový aspik s mandlemi a portským vínem postup přípravy receptu:

1

Omyté švestky vypeckujeme, pokrájíme je na čtvrtky, dáme do hrnce se 7 dl vody, 100 g cukru a vaříme přibližně 20 minut doměkka až do doby, kdy se voda odpaří na 5 dl. Potom hrnec odstavíme z plotny. Želatinu dáme do studené vody nabobtnat, po 5 minutách ji vymačkáme a rozpustíme v švestkovém horkém sirupu.

2

Oloupané mandle nasucho opražíme na pánvi. Sušené švestky a hrozinky promyjeme v sítu, necháme odkapat, švestky pokrájíme na menší kousky a vše přidáme do sirupu k vařeným švestkám. Nakonec přimícháme višňový likér a vše nalijeme do připravené formy, kterou jsme vyložili potravinářskou fólií. Aspik zakryjeme a necháme do druhého dne ztuhnout v chladničce.

3

Druhý den švestkový aspik vyklopíme a nakrájíme na plátky.

4

V míse rozmícháme smetanu s cukrem a portským vínem. Plátky švestkového aspiku upravíme na talířky a ozdobíme je smetanovým krémem, posypeme skořicovým cukrem a lístky meduňky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept