Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 25789
Kategorie: Rizota

Ingredience

500 g Chřest bílý
6 ks Cibulka jarní
3 polévková lžíce Mandle
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rýže loupaná
1 špetka Šafrán
1 špetka Sůl
50 g Sýr Parmezán
100 ml Víno bílé
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 865 kcal
Kilojoule 3 619kJ
31% Sacharidy 112 g
47% Tuky 35 g
72% Sodík 1 g
42% Bílkoviny 24 g

Rizoto s chřestem postup přípravy receptu:

1

Chřest omyjeme, oloupeme, spodní konce odkrojíme a chřest pokrájíme na silné kousky. Jarní cibulku omyjeme a očistíme, bílé části pokrájíme na kousky, zelenou nať nakrájíme nadrobno.

2

Zeleninový vývar převaříme s šafránem a při nejnižší teplotě ho udržujeme horký. Na malé pánvi bez tuku opražíme mandle.

3

Polovinu mandlí, chřest a jarní cibulku dusíme na 1 lžíci másla asi 2 minuty. Přidáme rýži a za občasného míchání ji osmahneme dosklovata. Podlijeme bílým vínem, krátce povaříme a necháme zhoustnout. Přidáme nejprve třetinu zeleninového vývaru a pak postupně přiléváme zbytek. Přitom vždy zamícháme.

4

Po 20 minutách by mělo být rizoto krémové, zrnka rýže by však měla být ještě na skus. Potom do rizota vmícháme zbytek másla, nastrouhaný sýr a nať jarní cibulky. Rizoto dochutíme a podáváme posypané praženými mandlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept