Briošky pečené ve formě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Briošky pečené ve formě
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2579 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
50 g | Cukr moučkový |
1 kostka | Droždí |
180 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
370 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička | Sůl |
100 g | Švestky sušené |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 240,5mg |
Draslík | 514,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 221,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,2mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Droždí, Sůl, Švestky sušené, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Briošky pečené ve formě postup přípravy receptu:
1 | Cukr utřeme s vejci a změklým máslem, přidáme rozdrobené droždí, sůl, mléko a směs promícháme. |
2 | Poté přidáváme hladkou mouku a vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout. |
3 | Po vykynutí zpracujeme nasekané sušené ovoce a vytvoříme bochánky ve velikosti dlaně. |
4 | Naskládáme je do formy na biskupský chlebíček a necháme vykynout. Poté pečeme ve středně vyhřáté troubě. |