Recept

Okurkový salát s vejcem a ořechovým dipem

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25791
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Hořčice
40 ml Ocet vinný
200 g Okurka salátová
0,5 dl Olej olivový extra panenský
50 g Ořechy lískové
1 špetka Pepř černý mletý
10 ks Ředkvička
1 polévková lžíce Řeřicha
5 g Sůl
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 411kJ
2% Sacharidy 7 g
39% Tuky 29 g
32% Sodík 632 mg
24% Bílkoviny 14 g

Okurkový salát s vejcem a ořechovým dipem postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo (max 6 minut) a zprudka zchladíme, studená je pak oloupeme. Omyjeme ředkvičky a nakrájíme nadrobno, nasypeme do mísy. 2 ředkvičky rozpůlíme nožem nebo ozdobným vykrajovátkem a necháme na ozdobu. Neoloupanou salátovou okurku nasekáme nadrobno a přidáme k ředkvičkám. V jiné misce smícháme ocet, hořčici a citronovou šťávu, vyšleháme dohladka. Přidáme nadrobno posekané pražené oříšky, osolíme, opepříme a po troškách přimícháme olej. Tuto směs přidáme k ředkvičkám a jemně promícháme. Navršíme na oválnou servírovací mísu, ozdobíme půlkami ředkviček a obložíme rozpůlenými vejci. Každé vejce ozdobíme snítkou řeřichy a lehce posolíme. Podáváme s celozrnným pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept