Recept

Řeřichová omáčka s uzenou rybou

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
3
Dobrý recept
3 1 Řeřichová omáčka s uzenou rybou 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25792

Ingredience

1,5 kg Chřest bílý
5 g Citronová kůra
40 ml Citronová šťáva
5 g Hořčice
5 g Med včelí
20 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
400 g Pstruh uzený
100 g Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
150 g Tvaroh jemný
60 g Zakysaná smetana
50 g Ředkvička
50 g Řeřicha

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 430 kcal
Kilojoule 1 800kJ
8% Sacharidy 27 g
23% Tuky 17 g
29% Sodík 572 mg
70% Bílkoviny 39 g

Řeřichová omáčka s uzenou rybou postup přípravy receptu:

1

Chřest pečlivě oloupeme a odkrojíme spodní dřevnaté části. Přivedeme k varu asi 1 l vody se solí, cukrem, máslem, citronovou kůrou a petrželkou. Vložíme do ní chřest a vaříme jej 10 minut. Potom vodu slijeme a chřest necháme vychladnout. Tvaroh rozmícháme se zakysanou smetanou, s hořčicí, citronovou šťávou, medem, se solí a s pepřem. Opláchneme řeřichu a necháme ji okapat. Čtvrtinu lístků odložíme stranou a zbytek smícháme s tvarohovou směsí a se šlehačkou. Na talíře naservírujeme chřest, rybí maso a omáčku. Posypeme zbývajícími lístky řeřichy a ozdobíme plátky ředkviček.

2

Podáváme s toastovým chlebem a máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
3
Dobrý recept