Holandská omáčka s uzeným lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holandská omáčka s uzeným lososem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25794 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Chřest bílý |
20 ml | Citronová šťáva |
5 g | Cukr krupice |
30 g | Kopr čerstvý |
300 g | Losos uzený |
20 g | Máslo bylinkové |
250 g | Máslo čerstvé |
3 g | Muškátový oříšek |
20 ml | Ocet vinný |
5 ks | Pepř bílý |
30 g | Petržel - nať |
30 g | Šalotka |
40 g | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 904,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 38g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,7mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 85,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Citronová šťáva, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Losos uzený, Muškátový oříšek, Ocet vinný, Pepř bílý, Šalotka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holandská omáčka s uzeným lososem postup přípravy receptu:
1 | Chřest pečlivě oloupeme, odstraníme dřevnaté části a vaříme 12 minut v osolené vodě s máslem a se špetkou cukru. |
2 | Na bylinkovou holandskou omáčku oloupeme šalotku, jemně ji nakrájíme a spolu s rozdrceným pepřem, octem a 5 lžícemi vody necháme 5 minut lehce povařit. Propasírujeme jemným sítem do nerezového rendlíku a zašleháme žloutky. Rendlík postavíme do horké vodní lázně a šleháme tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Vyjmeme z vodní lázně a opatrně za stálého míchání přiléváme rozpuštěné vlažné máslo. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Vmícháme nasekané bylinky. Rozšleháme vejce se smetanou, přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek a na másle upečeme čtyři omelety. Naplníme je chřestem, plátky uzené ryby a bylinkovou omáčkou. |