Recept

Francouzská galeta s tykví a jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 25795
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

1 špetka Kardamom
400 g Koktejlová jablíčka nakládaná
1 špetka Koriandr čerstvý
170 g Máslo čerstvé
350 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
400 g Tykev nakládaná
125 ml Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 683 kcal
Kilojoule 2 857kJ
22% Sacharidy 78 g
49% Tuky 37 g
16% Sodík 311 mg
20% Bílkoviny 11 g

Francouzská galeta s tykví a jablky postup přípravy receptu:

1

Mouku se solí dáme do mísy, dobře promícháme, 150 g másla pokrájíme na vločky, přidáme k mouce a vše rozmícháme. Postupně přiléváme ledovou vodu, dokud se nevytvoří hladké těsto. Těsto dáme na 30 minut odležet do chladničky.

2

V cedníku necháme okapat tykev a koktejlová jablíčka, následně je okořeníme a necháme 30 minut odstát. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.

3

Plech na pečení vyložíme pečicím papírem, na pomoučněné pracovní ploše z těsta vyválíme kruh o průměru 30 cm a vytvarujeme okraj.

4

Na těsto rozdělíme ovoce a zeleninu, přitom necháme asi 5 cm široký okraj volný. Rukama ho vytáhneme trochu do výše a přitlačíme na náplň. Na galetu rozdělíme zbytek másla, nakrájeného na vločky, okraj těsta potřeme vodou.

5

Vše dáme na plech, pečeme 40 minut, před podáváním necháme 10 minut vychladnout.

Poznámka

Servírujeme vychladlé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept