Recept

Mražená terina s kandovaným ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 25798
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

marinované ovoce
300 g Ananas
20 ml Likér pomerančový
1 ks Mango
0,5 ks Papája zralá
příloha
50 g Cukr moučkový
20 ml Koňak vaječný
50 g Pistácie
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
Mražená terina s kandovaným ovocem
150 g Kandované ovoce
250 g Zmrzlina kokosová
450 g Zmrzlina meruňková
250 g Zmrzlina pistáciová

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,145 kcal
Kilojoule 4 790kJ
36% Sacharidy 128 g
63% Tuky 47 g
8% Sodík 160 mg
29% Bílkoviny 16 g

Mražená terina s kandovaným ovocem postup přípravy receptu:

1

Formu na terinu vložíme do mrazničky na 2 hodiny. Meruňkovou zmrzlinou vytřeme okraje formy a zatlačíme do ní směs kandovaného ovoce a dáme znovu nádobu na 1 hodinu do mrazničky. Takto střídavě naplníme pistáciovou a kokosovou zmrzlinou a vždy do zmrzliny zatlačíme kandované ovoce (višně, ananas, mango aj.).

2

Čerstvý ananas, oloupané mango a papáju očistíme, oloupeme a nakrájíme na ozdobné plátky. Vložíme je do mísy, zalijeme pomerančovým likérem a zakryjeme. Ovoce marinujeme přes noc.

3

Druhý den si smetanu vyšleháme s cukrem na tuhou šlehačku a ochutíme ji vaječným koňakem.

4

Mraženou terinu vyklopíme z formy, odstraníme fólií a nakrájíme plátky. Každou porci ozdobíme šlehačkou, marinovaným ovocem a pistáciemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept