Jednoduchý recept

Hovězí srdce na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 258
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Cibule
50 g Citrony
30 g Cukr krupice
3 g Divoké koření celé
50 g Hořčice
1000 g Hovězí srdce
50 g Máslo čerstvé
200 ml Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Ocet kvasný lihový
300 ml Smetana 12% (konzumní)
30 g Sůl
100 g Tuk
1 l Voda pitná
250 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 374 kcal
Kilojoule 1 564kJ
5% Sacharidy 20 g
30% Tuky 23 g
64% Sodík 1 g
39% Bílkoviny 22 g

Hovězí srdce na smetaně postup přípravy receptu:

1

Hovězí srdce očistíme od žilek a blan, rozkrojíme na polovinu a v tekoucí vodě dobře propereme.

2

Očištěnou cibuli a zeleninu nakrájíme na plátky a osmahneme lehce na tuku. Přidáme srdce, sůl, divoké koření a omytý, na plátky nakrájený citron. Mírně podlijeme vlažnou vodou a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení srdce obracíme a doléváme teplou vodou.

3

Měkké srdce vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou z másla a prosáté mouky, přilijeme mléko a vlažnou vodu a dobře rozšleháme. Nejméně 20 minut zvolna vaříme.

4

Během varu přidáme hořčici a smetanu, omáčku dochutíme octem, přisladíme, přisolíme, procedíme a ještě krátce povaříme.

5

Při podávání srdce krájíme na tenčí plátky a přeléváme je omáčkou.

Poznámka

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept