Recept

Rajská omáčka s kapary k lososovi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 25800
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 ks Citrony
5 g Cukr krupice
80 g Kapary
100 ml Limetková šťáva
600 g Losos - filety
50 g Máslo čerstvé
140 ml Olej olivový
10 g Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
50 g Protlak rajčatový
800 g Rajčata
5 g Sůl
100 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 759 kcal
Kilojoule 3 177kJ
11% Sacharidy 41 g
70% Tuky 52 g
30% Sodík 607 mg
72% Bílkoviny 41 g

Rajská omáčka s kapary k lososovi postup přípravy receptu:

1

Rajčata krátce ponoříme do vroucí vody, odstraníme stopky, oloupeme, vymačkáme a nakrájíme na kostičky.

2

V horkém másle lehce osmažíme česnek a cibuli, přidáme rajčata, bobkový list, citronovou kůru, tymián a rajský protlak a svaříme na krémovou omáčku. Ochutíme solí, cukrem, pepřem a kapary.

3

Rybu omyjeme a osušíme. Do masa vetřeme sůl a pepř v horkém oleji opékáme po obou stranách 4-5 minut dozlatova. Do výpeku dáme citronovou šťávu a petrželku a nalijeme na rybu. Servírujeme s omáčkou.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou pečené brambory, rýže nebo křupavý bílý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept