Rajská omáčka s kapary k lososovi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajská omáčka s kapary k lososovi
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25800 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
5 g | Cukr krupice |
80 g | Kapary |
100 ml | Limetková šťáva |
600 g | Losos - filety |
50 g | Máslo čerstvé |
140 ml | Olej olivový |
10 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
50 g | Protlak rajčatový |
800 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
100 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 93,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 124,2mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Citrony, Cukr krupice, Limetková šťáva, Losos - filety, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajská omáčka s kapary k lososovi postup přípravy receptu:
1 | Rajčata krátce ponoříme do vroucí vody, odstraníme stopky, oloupeme, vymačkáme a nakrájíme na kostičky. |
2 | V horkém másle lehce osmažíme česnek a cibuli, přidáme rajčata, bobkový list, citronovou kůru, tymián a rajský protlak a svaříme na krémovou omáčku. Ochutíme solí, cukrem, pepřem a kapary. |
3 | Rybu omyjeme a osušíme. Do masa vetřeme sůl a pepř v horkém oleji opékáme po obou stranách 4-5 minut dozlatova. Do výpeku dáme citronovou šťávu a petrželku a nalijeme na rybu. Servírujeme s omáčkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou pečené brambory, rýže nebo křupavý bílý chléb.