Špízy z mořského ďasa s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špízy z mořského ďasa s rajčaty
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25801 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
50 ml | Citronová šťáva |
800 g | Mořský ďas |
100 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
10 ks | Rajčata |
100 g | Rozmarýn čerstvý |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Citronová šťáva, Mořský ďas, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špízy z mořského ďasa s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky velké asi 4 cm. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Rybu s rajčaty vložíme do ploché mísy. Česnek oloupeme a prolisujeme a svaříme s citronovou šťávou, bílým vínem, bobkovými listy a rozmarýnem. |
2 | Marinádu necháme vychladnout a přelijeme rybu a rajčata. Zakryjeme a uložíme na 2 hodiny do chladu. Rybu a rajčata vyjmeme z marinády, necháme okapat a střídavě je napichujeme na špízy. Potřeme olejem a grilujeme 7 minut při střední teplotě. Během grilování jednou obrátíme. |
3 | Špízy okořeníme čerstvě umletým pepřem. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou spaghettini ochucené olivovým olejem, citronovou šťávou a prolisovaným česnekem.