Fenyklová omáčka k mořskému ďasovi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fenyklová omáčka k mořskému ďasovi
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25804 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
500 g | Cibule |
1 ks | Citrony |
25 g | Fenykl obecný |
300 g | Fenykl sladký - hlíza |
80 g | Máslo čerstvé |
800 g | Mořský ďas |
140 ml | Olej olivový |
10 g | Pepř černý mletý |
3 ks | Pomeranče |
100 g | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 84,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 475,7mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 120,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 49,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Citrony, Fenykl obecný, Mořský ďas, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fenyklová omáčka k mořskému ďasovi postup přípravy receptu:
1 | Fenykl nakrájíme na proužky a zelenou nať odložíme. Ze dvou pomerančů sloupeme škrabkou kůru a vymačkáme šťávu. Třetí oloupeme a rozebereme na měsíčky. Rozpustíme máslo, přidáme pomerančovou šťávu, fenykl a fenyklová semínka a uvaříme. Vmícháme smetanu a vše rozmixujeme. Nakrájenou chilli papričku s polovinou pomerančové kůry a měsíčků pomeranče přidáme do omáčky. Ochutíme solí a pepřem. Posypeme fenyklovou natí. |
2 | Cibuli nakrájíme na jemné kroužky, česnek na klínky. Na dno zapékací mísy rozložíme cibuli a česnek. Rybu osolíme a opepříme, dáme do mísy. Citron omyjeme, osušíme, pokrájíme na proužky. Spolu s bobkovými listy rozložíme na rybu. Polijeme olivovým olejem a nezakryté pečeme 30-40 minut v troubě předehřáté na 180 °C. |
3 | Z omáčky vyjmeme bobkový list, vložíme do ní zbylé kousky pomeranče, nalijeme na mísu a na ni položíme rybu. |