Recept

Olivová omáčka s kapary k mečounovi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25806

Ingredience

10 ml Citronová šťáva
800 g Filé z mečouna
100 g Kapary
100 g Máslo čerstvé
100 ml Olej olivový
180 g Olivy černé
10 g Pepř černý mletý
100 g Petržel - nať
5 g Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 790 kcal
Kilojoule 3 306kJ
6% Sacharidy 20 g
79% Tuky 59 g
54% Sodík 1 g
86% Bílkoviny 48 g

Olivová omáčka s kapary k mečounovi postup přípravy receptu:

1

Rybu omyjeme a osušíme. Maso okořeníme solí a pepřem a na grilovací pánvi lehce potřené olejem opékáme z obou stran asi 6 minut.

2

Nakrájíme česnek na tenké plátky, rozpůlíme olivy a kapary nasekáme nahrubo.

3

Opečenou rybu pokapeme olivovým olejem a ponecháme 3 minuty na pánvi. Poté přeložíme na předehřátou mísu. Do pánve vložíme studené máslo, přidáme olivy a kapary, protřeseme a okořeníme citronem, solí a pepřem.

4

Zjemníme petrželkou a nasypeme na rybí maso.

Poznámka

Jako přílohu podáváme čerstvý bílý chléb nebo chléb s olivami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept