Olivová omáčka s kapary k mečounovi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olivová omáčka s kapary k mečounovi
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25806 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
10 ml | Citronová šťáva |
800 g | Filé z mečouna |
100 g | Kapary |
100 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Olej olivový |
180 g | Olivy černé |
10 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 108,0mg |
Draslík | 828,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Filé z mečouna, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Máslo čerstvé, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olivová omáčka s kapary k mečounovi postup přípravy receptu:
1 | Rybu omyjeme a osušíme. Maso okořeníme solí a pepřem a na grilovací pánvi lehce potřené olejem opékáme z obou stran asi 6 minut. |
2 | Nakrájíme česnek na tenké plátky, rozpůlíme olivy a kapary nasekáme nahrubo. |
3 | Opečenou rybu pokapeme olivovým olejem a ponecháme 3 minuty na pánvi. Poté přeložíme na předehřátou mísu. Do pánve vložíme studené máslo, přidáme olivy a kapary, protřeseme a okořeníme citronem, solí a pepřem. |
4 | Zjemníme petrželkou a nasypeme na rybí maso. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme čerstvý bílý chléb nebo chléb s olivami.