Selská hrachovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Selská hrachovka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25807 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
500 g | Hrášek |
100 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
6 g | Sůl |
150 g | Vepřová uzená plec |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 42,0mg |
Draslík | 452,1mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 855,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hrášek, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Selská hrachovka postup přípravy receptu:
1 | Hrášek propereme několikrát ve vodě a poté necháme namáčet asi 2 hodiny. |
2 | Na pánvi na rozpáleném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a na kostky nakrájené uzené maso. |
3 | Namočený hrášek zcedíme a dáme vařit do čisté vody. Zhruba po 5 minutách vaření přidáme na plátky nakrájenou mrkev, pórek a celer. Vaříme na mírném ohni, občas promícháme a asi po 20 minutách přidáme osmahnuté uzené s cibulí. Ještě povaříme asi 5 minut, osolíme, opepříme a hned podáváme. |